ALO 144 neden cevap vermiyor, neden sürekli meşgul çalıyor? ? Aile Bakanlığı ALO 144 hakkında bilgiler

ALO 144 neden cevap vermiyor, neden sürekli meşgul çalıyor? ? Aile Bakanlığı ALO 144 hakkında bilgiler

ALO 144 neden cevap vermiyor? ALO 144'e neden bağlanamıyorum? Gibi sorular merak edilmeye başlandı. ALO 144'ün neden devamlı meşgul çaldığını merak eden vatandaşlar konu hakkında araştırma yapmaya başladı. Detaylara Haberimizden ulaşabilirsiniz...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Departmanı Çağrı Merkezleri Alo Sosyal Yardım Hattı 144 aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafınca verilen Şartlı Eğitim/Sağlık Yardımı, Kömür Yardımı, Gıda Yardımı, Malul Aylığı, Ölen Eş Yardımı, Barınma Yardımı, Annelik Yardımı sosyal hizmetler vb. Projelere yardım ve destek için her türlü soru, öneri ve şikayetler alınır, veri tabanı incelenir ve arayan kişiye talebinin durumu bildirilir ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma için devlet/ilçe vakfına iletilir.

Alo 144 Sosyal yardım hattı, hafta sonları ve resmi tatiller hariç, hafta içi her gün sabah 8'den akşam 9'a kadar mevcuttur.

Alo 144 hattına aramalar ücretsiz olarak yapılır.

Arapça ve Kürtçe konuşan personeli, gelen aramaları bu dillerde yanıtlar.

alo 144

İşaret diline hakim olan personeller çalışarak, telefon görüşmesini yapamayan işitme ve konuşma engelli vatandaşlar ile 0 549 441 2 144 numaralı telefondan görüntülü görüşme yapılabiliyor. Bakanlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulabilmesi için vatandaşlar, tüm mobil ve sabit hat operatörleri ile yazışarak Alo 144 Hattına ücretsiz mesaj gönderebilmektedir. Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın adı ve soyadı ve tüm mobil operatörlerden gelen talepler ile 144'e mesaj atabilecekleri, talepler ilgili görevliler tarafından değerlendirilecek ve vatandaşlara telefon veya SMS ile bilgi verilecektir.

Bakanlık ve hizmet nüfusu arasında köprü görevi görecek çağrı merkezi ile; Amaç kontrollü ve kaliteli iletişim sağlamak, kurumlarımızı rahatlatmak, verimliliği artırmak, düzenli ve sürekli veri akışını sağlamak, vatandaş geri bildirimini ve memnuniyetini artırmak, hizmetleri iyileştirmektir.

Alo 144 Sosyal yardım hattı, hafta sonları ve resmi tatil günleri hariç, hafta içi 08:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet verir.

144 aracılığıyla sağlanan yardım ve destek ile ilgili her türlü soru, öneri ve şikayetler alınır, veri tabanına başvurulur ve arayan kişiye talebinin durumu hakkında bilgi verilir ve sosyal yardım ve dayanışma için devlet/ilçe vakfına iletilir.

İşitme ve konuşma güçlüğü çeken kişiler 0 549 441 2 144'ü arayarak işaret diline hakim olan Alo 144 personeliyle ile görüşebilir. Alo 144 çağrı merkezi, gelen aramaları birden fazla dilde cevaplayabilmektedir.

ALO 144 neden Cevap Vermiyor?

ALO 144'ü sorununu çözmek için arayanlar, ALO 144 hattının otomatik olarak kesilmesi ve çağrı merkezinin meşgule düşmesi sorunuyla karşılaşmaktadır. Bu konuda yetkililer tarafından bir cevap gelmemiştir. Hatların yoğunluğu nedeniyle, arama işlemi başlamazdan önce telefonun bağlantısı kesilebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN